niebieske igrzyska AKTUALNOSCI artykul

Z okazji Światowego Dnia Świadomości Autyzmu w 2019 organizujemy Niebieskie Igrzyska.

W 2018 roku z okazji Światowego Dnia Świadomości Autyzmu IWRD w swojej siedzibie zorganizował integracyjną imprezę sportową. Podczas zawodów nasi uczniowie wspólnie brali udział w różnych konkurencjach. Zabawa sprawiła dzieciom wiele radości i satysfakcji. Okazała się tak dużym sukcesem, że postanowiliśmy zorganizować ją na szerszą skalę pod nazwą Niebieskie Igrzyska.

Niebieskie Igrzyska będą zorganizowane z większym rozmachem i mają na celu poszerzanie świadomości społecznej nt. autyzmu oraz budowanie postaw akceptacji i tolerancji.  Mają pokazać, że każdy może być sportowcem i każdy ma szansę osiągnąć sukces na miarę swoich możliwości.

W Niebieskich Igrzyskach wezmą udział 6 osobowe drużyny: dzieci z autyzmem wraz z terapeutami i dzieci prawidłowo rozwijające się z opiekunami przedszkolnymi. Na trybunach zasiądą kibice: koleżanki i koledzy, nauczyciele, terapeuci, rodziny oraz przyjaciele, którzy w trakcie odbywania 9 konkurencji, będą dopingować uczestników Igrzysk.

Udział w Niebieskich Igrzyskach jest bezpłatny!

Po więcej informacji o tym wydarzeniu jak i warunkach uczestnictwa w nim, zapraszamy na stronę www.niebieskieigrzyska.pl