Pan Prezydent Paweł Adamowicz od samego początku istnienia Instytutu Wspomagania Rozwoju Dziecka wspierał naszą działalność.  Jesteśmy mu niezwykle wdzięczni, że w nas uwierzył i zawsze stawał po stronie IWRD. Był naszym przyjacielem,  dawał nam poczucie bezpieczeństwa oraz motywował do kolejnych działań.  Dzięki jego determinacji wspólnie stworzyliśmy wspaniałe warunki do prowadzenia terapii dla dzieci z autyzmem z Gdańska, Polski i Europy.  Ciężko nam jest uwierzyć i pogodzić  się z faktem, że odszedł już na zawsze.

Panie Prezydencie, dziękujemy  za wszystko, co Pan dla nas zrobił.  Obiecujemy, że będziemy  kontynuować naszą działalność i nigdy Pana nie zapomnimy.

Rodzice, dzieci i zespół IWRD

From the very beginning, President Paweł Adamowicz had supported Institute for Child Development in Gdańsk. We are extremely grateful that he believed in us and had always stood at our side. He was our friend,  gave us a sense of security and motivated us to work harder. Thanks to his determination, we were able to create wonderful place to conduct treatment for children with autism from Gdańsk, Poland and Europe. It's hard to believe and accept the fact that he has gone forever.

Mr. President, thank you for everything you have done for us. We promise that we will continue our work and never forget you.

Parents, children and the IWRD team