25 lutego 2017 roku przypadła 80. rocznica urodzin Śp. Barbary Piaseckiej Johnson - fundatorki IWRD.

Pani Barbara prowadziła szeroką działalność charytatywną, a szczególną troskę okazywała osobom z autyzmem, zwłaszcza dzieciom.

To dzięki jej staraniom i wsparciu Fundacji Barbary Piaseckiej Johnson, ponad 10 lat temu rozpoczęliśmy naszą działalność, natomiast od 2010 r. korzystamy z nowej siedziby ufundowanej przez Panią Barbarę Piasecką Johnson, gdzie mieści się Przedszkole Specjalne dla Dzieci z Zaburzeniem Autystycznym, Przedszkole Integracyjne, Niepubliczna Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna oraz Niepubliczny Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli. Budowę siedziby IWRD wsparła także Gmina Miasta Gdańsk, która przekazała w drodze darowizny działkę.

24 lutego br. Fundacja IWRD zorganizowała obchody jubileuszu urodzin Śp. Barbary Piaseckiej Johnson, podczas których – z inicjatywy i w obecności Prezydenta Miasta Gdańska Pana Pawła Adamowicza – w siedzibie IWRD odsłonięty został portret fundatorki. W uroczystości uczestniczyli zaproszeni goście – osoby wspierające działalność Fundacji, a ponadto podopieczni Fundacji, ich rodzice i zespół IWRD.

Fotorelacja tu: https://www.facebook.com/pg/iwrdpl/photos/?tab=album&album_id=1259522374083283

Relacja z wydarzenia także tutaj: http://www.gdansk.pl/wiadomosci/Barbara-Piasecka-Johnson-usmiecha-sie-w-Gdansku-Na-portrecie,a,71391