1 kwietnia w Nadbałtyckim Centrum Kultury odbył się nasz koncert charytatywny: „Aga Zaryan dla dzieci z autyzmem”. ​Dochód ze sprzedanych biletów zostanie przeznaczony na terapię dzieci z autyzmem - podopiecznych naszej Fundacji.

Serdecznie dziękujemy wszystkim, któzy wzięli udział w koncercie i wsparli terapię dzieci z autyzmem!

Z okazji Światowego Dnia Świadomości Autyzmu zorganizowaliśmy koncert charytatywny „Aga Zaryan dla dzieci z autyzmem” (1 kwietnia w Nadbałtyckim Centrum Kultury w Ratuszu Staromiejskim w Gdańsku). Był to wyjątkowy nastrojowy koncert Agi Zaryan, której na fortepianie towarzyszył wybitny pianista jazzowy i kompozytor Michał Tokaj. Koncert został objęty Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Gdańska Pana Pawła Adamowicza.

Podczas koncertu zaprezentowaliśmy działalność naszej Fundacji. Niespodzianką dla artystów i gości był krótki występ jednego z naszych - uczniów 7-letniego Michała, który wraz ze swoją nauczycielką Panią Agatą Krawczyk ze Szkoły Muzycznej Yamaha w Gdańsku, zaprezentował jeden z utworów Agi Zaryan. Występ Michała można obejrzeć tu:

2 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Świadomości Autyzmu. Tego dnia na całym świecie odbywają się akcje informacyjno-edukacyjne, zaś charakterystycznym motywem jest kolor niebieski. Organizowane wydarzenia mają na celu podnoszenie świadomości społecznej na temat autyzmu oraz budowanie postaw wrażliwości i tolerancji wobec osób dotkniętych tym zaburzeniem i ich rodzin.

Aga Zaryan

Jej twórczość to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi, smakowi i podejściu do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.

Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród i wyróżnień w świecie muzycznym, w tym prestiżowej nagrody Fryderyka oraz wielokrotnie przyznawanego jej tytułu Wokalistki Roku w rankingu magazynu Jazz Forum. Płyty Zaryan sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbijała serca publiczności na całym świecie, koncertuje m.in. w Wielkiej Brytanii, USA, Belgii, Izraelu, Francji, Szwecji, Norwegii, Niemczech, Turcji, Portugalii, Rosji, Japonii, Chinach oraz Islandii.

Dyskografia:

• 2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
  • 2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta
  • 2007 - “Umiera piękno” - album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
  • 2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
  • 2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
  • 2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta
  • 2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota Płyta / Fryderyk
  • 2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Platynowa Płyta

Więcej informacji: http://www.zaryan.com

REGULAMIN KONCERTU CHARYTATYWNEGO „AGA ZARYAN DLA DZIECI Z AUTYZMEM”

1 kwietnia 2017 roku Nadbałtyckie Centrum Kultury

1. Organizatorem koncertu charytatywnego „Aga Zaryan dla dzieci z autyzmem”, zwanego dalej „Koncertem”, jest Fundacja – Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka, zwana dalej „Organizatorem”.
  2. Koncert odbędzie się w budynku Nadbałtyckiego Centrum Kultury (Ratusz Staromiejski) przy ul. Korzennej 33/35 w Gdańsku.
  3. Koncert jest imprezą biletowaną, przy wejściu należy okazać zakupiony bilet.
  4. Bilet można zakupić wyłącznie przez portal www.ticketpro.pl
  5. Uczestnicy koncertu zobowiązani są do przestrzegania ogólnie przyjętych norm zachowania na tego typu imprezach.
  6. Uczestnicy koncertu zobowiązani są do stosowania się do poleceń służb porządkowych, służb informacyjnych, służb ratowniczych i wypełniania poleceń organizatora koncertu.
  7. Na terenie koncertu zabrania się obecności osób znajdujących się pod widocznym wpływem alkoholu, środków odurzających, psychotropowych lub innych podobnie działających.
  8. Zabrania się wnosić, posiadać oraz sprzedawać na terenie imprezy napoje alkoholowe oraz napoje w opakowaniach szklanych.
  9. Zabrania się wnoszenia materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, środków odurzających lub substancji psychotropowych. Osoby z wyżej wymienionymi rzeczami nie będą wpuszczane na teren koncertu
  10. Na terenie budynku, w którym odbywa się koncert obowiązuje całkowity zakaz palenia tytoniu oraz zakaz wbijania szpilek, pinezek i gwoździ itp. w meble, boazerię i wszelkie inne sprzęty.
  11. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy zagubione bądź pozostawione podczas koncertu.
  12. Uczestnicy ponoszą pełną odpowiedzialność materialną za dokonane przez siebie zniszczenia na terenie obiektu, w którym odbywa się koncert.
  13. Uczestnicy udzielają Organizatorowi nieodwołalnego i nieodpłatnego prawa do wielokrotnego wykorzystywania zdjęć i filmów ze swoim wizerunkiem, wykonanych podczas koncertu, bez konieczności każdorazowego ich zatwierdzania. Zgoda obejmuje wykorzystanie, utrwalanie, obróbkę i powielanie wykonanych zdjęć, za pośrednictwem dowolnego medium wyłącznie w celu zgodnym z prowadzoną przez Organizatora działalnością.
  14. Zabronione jest filmowanie, nagrywanie i fotografowanie przebiegu Koncertu przez uczestników.
  15. W przypadku odwołania koncertu z winy organizatora lub z przyczyn niezależnych od organizatora, organizator zwraca koszty biletu wstępu.

W razie pytań prosimy o kontakt z organizatorem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.